» » » » » EGE KÜLTÜR DERNEĞİ SANAT ATÖLYESİ AÇILDI

Açılışı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı AZİZ KOCAOĞLU ile gerçekleşen EGE KÜLTÜR DERNEĞİ SANAT ATÖLYESİ açılış töreninde, dernek üyelerinin yanı sıra, başta Halk Oyunları akademisyenleri olmak üzere farklı kesimlerden 300’ü aşkın seçkin sanat sever katılım gösterdi.
Bölge basınının da geniş ilgi gösterdiği açılışta, başkan Aziz Kocaoğlu, dernek başkanı Prof. Dr. Erhan Eser ve dernek sanat danışmanı Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunalrı Bölümü öğretim üyesi ve Etnoğrafya Müzesi müdürü Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin, konuşmalarında geçmişi uzun yıllara dayanan Halk Dansları birlikteliğinin örgütlenerek böyle bir oluşuma dönüşmesi İzmirin çok amaçlı bir performans sanatları atölyesine kavuşmasının gerekleri üzerinde durarak ; yerel ve evrensel kültürel değerleri tanımanın ve geniş kitlelere ulaştırmanın önemine vurgu yaptılar.
Daha kuruluş aşamasında üye sayısı 100’ü aşan Ege Kültür derneği üyelerinin, açılış programı içinde sundukları kısa Türk Halk Oyunları örneklerinin görsellerini bu sitede izleyebilirsiniz.
Her yaştan ve kadın ve erkeğin katılımına açık olan Ege Kültür Derneği Sanat Atölyesi programında:
Halk Oyunları programları; Sosyal Latin dansları (Salsa Baçata vb.);  Sirtaki vb. etnik danslar; 20. YY dansları (rock & roll vb.); Ritm (body percussion vb.) programları ; Folk-Cim (Halk Danslarıyla jimnastik vb.) ve Korolar (TSM korosu, Türk Halk Müziği Korosu ve Tango ve Vals şarkıları korosu) yer almaktadır. Yıla yayılan bir süreklilikte planlanan bu çalışmalara ek olarak, tek sunumluk yada aylık programlar şeklinde planlanmış kısa süreli Dans Atölyeleri de çalışma programı içerisinde yer almaktadır. Halk Oyunları konulu dans çalıştaylarının yanısıra, Latin dansları, Modern danslar ve diğer kültürlere (Balkan, Slav vb.) ait Halk Dansları atölyeleri planlanmaktadır
14 Eylül 2017 günü Sirtaki Atölyesi düzenlenmiştir. 24 kasım 2017 tarihinde, Yunanistan’dan gelecek konu Uzmanı Antonis Stamos tarafından “Yunan Geleneksel Dansları ve Sirtaki Workshop” şeklinde tekrarlanacaktır. Ayrıca 27 ekim 2017 tarihinde İzmir’in en çok ihtiyaç duyduğu modern dans  çalışmalarına örnek oluşturması amacıyla İngiltereden konuk olacak Ceyda Tanc Dance Company’ nin sunacağı “Ayna” Çağdaş Dans Gösterisi, Ege Üniversitesi Etnoğrafya müzesi işbirliğinde Ege Kültür Derneği sponsorluğunda, EÜ Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşecektir.

About Ege Kültür Derneği

Merhaba! Ege Kültür Derneğinin tanıtım sitesindesiniz. Ege Kültür Derneği, geleneksel ve modern sanat dallarının tümü ile ilgilidir. Başta ege yöresinin halk oyunları ve kültürü olmak üzere tüm sanat dallarında faaliyette bulunur. Dans ve müzik çalışmaları yanı sıra çeşitli kurslar düzenleyerek bu alanda istekli olan üyelerimiz ve ilgilenenlere destek olur. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Sonraki Kayıt
»